22 Nisan 2008 Salı

Ankara Beypazarı ve Nallıhan İzlenimleri -3

28 Mart 2008

Nallıhan Kuş cenneti ve çevresinde dolaşmaya devam ediyoruz. Köprüyü ve çevresindeki manzaraları çeşitli açılardan fotoğrafladıktan sonra, köprünün yanından içeri giriyoruz. Zafertekin içeride çok enteresan bir yapıyla karşılaşacağıma dair önceden uyarıyor beni, gerçekten de, küçük bir derenin de yer yer yolu keserek bize yol boyu eşlik ettiği, arazinin içine doğru giriyoruz. Orada karşılaştığımız arazi yapısı da gerçekten çok hoş, toprağın katmanları rengarenk ve kanyon yapısında girintili çıkıntılı bir arazi, yine tam fotoğraflık ve biz de elbette geri kalmıyoruz fotoğraflarını çekmekten.









Aslında bir yarım gün yetmez elbette, tadına doyulmadık bir gezi oluyor benim için, gidiş ve dönüş yolunda Canon EOS 1Ds-MarkIII ve Canon EF 400mm 2.8 IS USM lens ile test yapma şansı da buluyoruz. Çeşit çeşit kuşlara rastlıyoruz ve çekiyoruz tabii ki, kendi kuş fotoğraflarım açısından şu ana kadar çektiğim sanırım en eli yüzü tutulur fotoğraflar oluyor, 400mm 5.6'nın keyfini alıyorum bol bol yanısıra, dönüşte Beypazarı'nda sarma dolmalar, mumbar kavurma, salata gibi çok özel yöresel tatlardan oluşan bir menü ile bir güzel de karnımızı doyuruyoruz. Yol boyu yine dura kalka ilerliyoruz , gah şahin görüyoruz duruyoruz, gah bir tarla çintesi, bir ara yeni ya da az bulunan bir kuş gördüğümüzü düşünüp, duraklıyoruz yine, Zafer Hoca tırmanıyor peşinden dağ-yamaç dinlemeden, sonraki değerlendirmelerde sanırız gökçe ardıç imiş peşinde olduğumuz kuş, adam gibi bir pozunu da alamıyoruz zaten. Ama günün bir başka sürprizi dönüşte , onu da kovalayalım bunu da alalım, oraya da gidelim derken, uçağı kaçırmak oluyor İstanbul'a , bu da güzel günün yine hoş bir anısı olarak kalıyor bizde. Ve işte o dönüş yolu ve civarda çektiğim kuş fotoğrafları aşağıdakiler.

Gerçekten çok kısa, ama çok keyifli ve de çok verimli bir gezinin tadı tamağımızda kalıyor. Her şey için teşekkürler Zafertekin.

Okuyan ve fotoğrafları izleyen olursa, görüşlerini rica ediyorum, fotoğraflarımı tek tek sitelerde yayınlarken bu tadı bulmam zor, yaşadıklarımızı tam olarak paylaşamıyoruz, blog yayınını yeni yeni akıl ettim, umarım okuyanlarda da bir tat bırakabiliriz.

Selam ve saygılarımla.

















2 yorum:

Unknown dedi ki...

I love your pictures, good blog!

Süleyman Uçar dedi ki...

Thanks Steve,
regards.

Hoş Geldiniz

Bu sayfada, fotoğraflarımı, gezi notlarımı, ayrıca ilgi duyduğum, araştırdığım ve derlediğim, fotoğraf konusundaki bazı bilgileri bulacaksınız. Umarım beğenirsiniz.

Fotoğraflarımı, gezi notlarını ve bilgileri daha geniş bir halde sunmayı hedeflediğim kişisel web sayfama ise http://www.suleymanucar.com adresinden ulaşabilirsiniz.

---------------------------------------------------------------------------
Yasal Not: Sitede yayınlanan tüm fotoğrafların hakları Süleyman Uçar'a aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.