18 Nisan 2008 Cuma

Ankara Beypazarı ve Nallıhan İzlenimleri -2

28 Mart 2008



Beypazarı çöplüğünde, kokudan Zafer Tekin'in daha fazla telef olmasını önlemek ;) adına, tabii aslında daha gezecek yerimiz olduğundan ve burada yeteri kadar çekim yaptık düşüncesi ile ayrılıp, Nallıhan'a Kuş Cenneti'ne doğru yola çıkıyoruz tekrar.

Nallıhan Belediyesi sayfasında bölge ile ilgili verilen bilgiler şöyle:

Ankara'ya en yakın mesafede tarihi İpek Yolu üzerinde Sakarya Nehri havzasında bulunan Nallıhan Kuş Cenneti; Nallıhan Davutoğlan köyü sınırları içindedir. Geçit yapan, kışlayan ve üreyen 168 den fazla kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır, sulak, çamur düzlükleri, ağaçlık, bozkır ve kayalık alanları ile çok çeşitli ekosistemiere sahip olduğundan, pek çok türün beslenip barınmasına fırsat vermektedir.

Soyu tehlikede bulunan KARA LEYLEK Türkiye'de en çok burada görülmektedir. Türkiye'deki 6 balıkçıl türünün tamamı ile 10 tür yırtıcı kuş, 5 tür baykuş, 35 tür su kuşu, bülbül başta olmak üzere 80 tür ötücü kuş, kara çaylak, leylek, gök kuzgun gibi türler en çok rastlanan kuşlardır. Nesli tehlikede bulunan.; küçük karabatak, kaya kartalı, bıldırcın kılavuzu, yaz ördeği, ulu doğan, peçeli baykuş, küçük kerkenez, akkuyruklu kartal, balık kartalı, kara akbaba, gökdoğan burada görülmektedir. Gökdoğan'ın Türkiye'de 30 üreme yerinden biri buradadır. İstanbul ve Çanakkale Boğazları'ndan gelen kuş göç yolu üzerinde bulunan bu alan, ilkbahar ve sonbaharda göç eden kuşların beslenmeleri, dinlenmeleri, barınmaları ve bazı türlerin de üremeleri için uğrak yeridir, iç Anadolu'nun en önemli sulak alanıdır. Jeolojik yapısı ile açık laboratuar niteliği sunan saha, çökelme ortamının özelliklerini yansıtan sarı, kahve ve kırmızımsı tabakaların üst üste tekrarlanması ile görsel açıdan da üstün bir peyzaj güzelliğine sahiptir.
Bölgeye vardığımızda gerçekten de doğal peysajın güzelliği insanı başka bir dünyaya gelmiş gibi hissettiriyor. Farklı tonlamalarla çeşitli açılardan görünümleri aşağıdaki fotoğraflara bakarak görebilirsiniz.
















































Bölgeyi kuş bakışı izledikten sonra , kuş cennetini de kapsayan Sakarya Nehri kolu , sert bir dirsekle sola dönüp Sarıyar Barajı'na doğru yöneliyor, o taraftaki manzara da bir başka güzel, biraz ışığımız zayıftı o tarafa geçip fotoğrafladığımızda ama bilgisayar imkanları ile toparladık bir miktar görüntüleri :)

Buralardan manzara nefis, bu açıdan biraz daha güzel ışık istedik bakarken, renksiz bir bulutluluk hakimdi, ama tekrar Nallıhan Köprüsü tarafına döndüğümüzde, dedim işte buradan HDR yapılır, bol bol çekeyim, çünkü daha tepeye çıkarken görmüştüm açıyı, mutlaka burayı çekmeliyiz abicim diyerek. Gerçekten mükemmel poz veriyor bu köprü, arka planda rengarenk doğal peysajı içinde bulunmaz bir manzara benim gibi manzara ve HDR meraklısı biri için. Buyrun izleyin...






(Devam edecek ...)

Hiç yorum yok:

Hoş Geldiniz

Bu sayfada, fotoğraflarımı, gezi notlarımı, ayrıca ilgi duyduğum, araştırdığım ve derlediğim, fotoğraf konusundaki bazı bilgileri bulacaksınız. Umarım beğenirsiniz.

Fotoğraflarımı, gezi notlarını ve bilgileri daha geniş bir halde sunmayı hedeflediğim kişisel web sayfama ise http://www.suleymanucar.com adresinden ulaşabilirsiniz.

---------------------------------------------------------------------------
Yasal Not: Sitede yayınlanan tüm fotoğrafların hakları Süleyman Uçar'a aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.