3 Mayıs 2008 Cumartesi

Mersin - 1.Bölüm

Mersin
40Haramiler ve MFD Buluşması
26-29 Ekim 2007

Merhaba Arkadaşlar,

40Haramiler Fotoğraf Grubu olarak, MFD (Mersin Fotoğraf Derneği)'nin davet ve misafirperverliğinde 26-29 Ekim 2007 tarihleri arasında Mersin’e bir gezi gerçekleştirdik. Mersin başlığı altında bu gezi ile ilgili foto-izlenimleri bulacaksınız.

En başta MFD ya da İFAD yani Mersin/İçel Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin (http://wwww.mfd.org.tr) , sonra geziyi organize eden hem MFD hem 40Haramiler üyesi Adnan Sarı olmak üzere, olağanüstü konukseverlik ve dostluğu için, kendi adıma , buradan, tekrar, tüm İFAD/MFD üyesi arkadaşlara, gezimiz süresince bizimle yakından ilgilenen, ilgilenmek az kalır, her an bizimle olup, nerede ise her işi gücü bırakıp tüm hafta sonu bize eşlik eden, yönetiminden başlayarak diğer dernek üyeleri, tüm o sıcak insanlara tekrar teşekkür ederim.

Özellikle İstanbul’da yaşayanlar olarak bizlerin, Anadolu insanının kaybolmayan sıcaklığından, konukseverliğinden , dostlukseverliğinden öğreneceğimiz çok şeyimiz var.

Mersin’e gidin, çok şey var görülecek, bizim gördüklerimizden elimiz yettiğince sıralayabileceğimiz neler var mesela derseniz;

Mesela, Cennet-Cehennem mağaraları, mesela Kız Kalesinin enfes fotoğrafik sahilini, mesela Astım Mağarasını, mesela, yayla gezmesini, mesela Mersin’de enfes lezzette sunulan, tantuni, künefe, şiş ciğer, cezerye, kerebiç, bandırma, sıkma, cennet yolunda kuş sütü eksik kahvaltı, Tarsus’un çok güzel tarihi dokusu ve yöreye özgü insanlarını, meydan kahvesinde çay içmeyi, Tarsus Amerikan Kolejinin enfes mimarisini, St.Paul Kilisesini , yine Tarsus’ta harika eski doku içinde tarihi evler arasında yorgunluk çayı içmeyi, Mersin’de her üç kitabi dine mensup insanların (Müslümanlık-Hristiyanlık ve Musevilik) aynı kabristan içinde bir arada olan ve son derece bakımlı olan kabristanı, vs vs vs vs aklıma gelen gelmeyen her şeyi, ama tekraren özellikle de bizi konuk eden o insanların sıcaklığını gördük.

Bütün gezi boyunca, dolu dolu geçen gezide tek olumsuzluk Mersin Balık Pazarı esnafının saygısız ve bize çirkin gelen garip davranışları oldu. Benim kanım o pazarın yörenin belediyesi tarafından denetlenmesi ve etrafa rahatsızlık veren tutumda olan bu esnafın aklını başına almasıdır, tavsiyem giderseniz oralara, balık pazarına uğramayın.

Bu yazı boyunca, İstanbul'dan uçakla hareketten başlayıp, Mersin'deki gezi programımız sırasına göre, tüm gezimizden foto-izlenimler sunacağım.

- İstanbul'dan Mersin'e gökyüzünden izlenimler



İstanbul'dan kalkışımızda, uçağın rotası bize güzel bir sürpriz yaptı, sanki madem siz Mersin'e fotoğraf çekmeye gidiyorsunuz, o halde buyrun İstanbul'dan başlayın der gibiydi, sonbaharın güzel bir sabahında, sislerle karışık gökyüzünde bir İstanbul turu attık sanki, her zamanki gibi cam kenarında makinamla hazır olduğumdan, görebildiğim görüntüleri kaçırmamaya çalıştım, o görüntülerden bir demet görüyorsunuz hemen aşağıda...



























Böylece fotoğraf çekerek devam eden ve yaklaşık 1 saat süren bir uçak yolculuğundan sonra Mersin üzerinden alçalarak Adana Hava Limanı'na indik. Orada bizi MFD'den karşıladılar, Hulki dostumuz ile birlikte Mersin'e geçiverdik hemen karayolu ile ve hemen programa başladık.

(devam edecek...)

Hiç yorum yok:

Hoş Geldiniz

Bu sayfada, fotoğraflarımı, gezi notlarımı, ayrıca ilgi duyduğum, araştırdığım ve derlediğim, fotoğraf konusundaki bazı bilgileri bulacaksınız. Umarım beğenirsiniz.

Fotoğraflarımı, gezi notlarını ve bilgileri daha geniş bir halde sunmayı hedeflediğim kişisel web sayfama ise http://www.suleymanucar.com adresinden ulaşabilirsiniz.

---------------------------------------------------------------------------
Yasal Not: Sitede yayınlanan tüm fotoğrafların hakları Süleyman Uçar'a aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.